Mr. T.A. Bruins

Ik heb aan de Universiteit van Amsterdam de studie Rechtsgeleerdheid gevolgd, waar ik naast Nederlands recht (in 1989) ook notarieel recht (in 1991) heb afgerond.  

Na eerst als kandidaat-notaris te zijn gestart, ben ik op 9 maart 1993 beëdigd als advocaat en ben vervolgens eerst werkzaam geweest in Noordwijk en sinds 1997 in de regio Zuid-Kennemerland.

Vanwege mijn notariële achtergrond, maar ook vanwege mijn interesse, is de aandacht op een gegeven moment voornamelijk naar het personen- en familierecht en het erfrecht gegaan, doch wel in de ruimste zin van het woord.

In beide rechtsgebieden wordt de relatie tussen partijen meestal bepaald door verwantschap, als gevolg waarvan het probleem waarvoor de bijstand nodig is, de familierechtelijke betrekkingen  zal veranderen en er ook nieuwe afspraken nodig zijn.

Ik ben lid van de vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en (aspirant-)lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

Via IMFO, het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen, heb ik de volgende specialisatieopleidingen afgerond:

-       de Juridische Specialisatieopleiding Familierecht;

-       de Basisopleiding Scheidingsmediation;

-       de Specialisatieopleiding Scheidingsmediation en

-       de Erfrecht Specialisatieopleiding.

Ik ben als MfN-registermediator opgenomen in het kwaliteitsregister van de Stichting Kwaliteit Mediators.

View Thea Bruins's profile on LinkedIn